Categories
Algemeen Landijsbaan Toertocht

Quad

Hierbij foto’s van de nieuwe quad. Schuif aan de voorkant en borstel op de aanhanger. Er zullen wel genoeg vrijwilligers zijn om de baan te vegen…..

Categories
Algemeen Toertocht

Vechtplassentocht en vrijwilligers

De tam tam van het dorp werkt weer optimaal. Het klopt. Zoals het er nu naar uitziet gaan we zaterdag en zondag weer de toertocht doen. De toercommissie is vanavond bij elkaar geweest en de zaakjes zijn weer prima voor elkaar.

Ze hebben wel hulp nodig. Morgen wordt de eerste aanzet gedaan voor het vegen. De bedoeling is om de komende dagen zoveel mogelijk te vegen om het ijs goed te laten aangroeien. Wil je vegen de komende dagen laat het dan even weten op info@ijsclubvoorwaartsvreeland.nl

Voor het weekeinde hebben we ook nog vrijwilligers nodig. Uitgebreide informatie hierover volgt. Aanmelden kan uiteraard nu al via de mail.

De ijsbaan blijft uiteraard open. Hier zoeken we deze week nog vrijwilligers voor de bardienst. Zowel overdag als ‘s avonds. Gezelligheid gegarandeerd.

Categories
Algemeen Toertocht

Natuurijs: ga niet over één nacht ijs!

Natuurijs in november, dat is vrij uniek. De eerste marathon- en kortebaanwedstrijd is al uitgeschreven, en de telefoon staat roodgloeiend met vragen over toertochten.

Echter, na één nacht met vorst kun je niet zomaar schaatsen op natuurijs! Een toertocht is pas mogelijk bij vele centimeters ijs, en daarvoor moet het al snel een week streng vriezen, dat wil zeggen met temperaturen van minimaal tien graden onder nul. Zover is het dus nog lang niet.

Een goed begin bieden de natuurijsbanen die aan een paar centimeter ijs genoeg hebben om open te kunnen gaan. Houdt daarvoor de natuurijssite van de KNSB in de gaten zodat je op betrouwbare locaties je schaatsen kunt onderbinden.

Bron: www.knsb.nl