Categories
Algemeen

Mogelijke toekomstscenario’s voor onze IJsclub

Hoe onze toekomst eruit zal zien, bepaalt zowel de begroting voor volgend jaar als de vraag welke mensen we nodig zullen hebben om deze toekomst vorm te geven.  Als bestuur hebben we daar een aantal ideeën voor ontwikkeld, maar uiteindelijk is het aan onze leden om daarover te beslissen. Ook voor nieuwe ideeën staan we als bestuur zeker  open.

1. We houden alleen het toergedeelte aan.

 

2. We gaan op zoek naar een nieuwe locatie voor een landijsbaan.

Er zijn in en om Vreeland vast locaties te vinden waar een nieuwe landijsbaan zou kunnen worden aangelegd. Maar dat kost een hele hoop geld, en de vraag is dan ook: moeten we dat willen? Een dorp als Vreeland met twee ijsbanen?

3. We zorgen voor een kinderijsbaan in perioden van lichte vorst 

Zo’n ijsbaantje is snel aan te leggen. Benodigdheden: een grote lap wit landbouwplastic. De rand van de ijsbaan wordt gevormd door balken. Een dun laagje water – centimeter of 3 – is voldoende. Onderhoud: elke avond een nieuwe centimeter water.

4. Een kunstijsbaan. 

Met een kunstijsbaan kunnen we ook schaatsen als het niet vriest. Kunststof (Glice) banen zijn in verschillende afmetingen en voor verschillende perioden te huur. Voor de kerstmarkt van dit jaar hebben we als proef zo’n baantje gehuurd. We zouden ook een eigen kunststof ijsbaan kunnen aanschaffen. Maar dan hebben we nog wel de inkomsten van een toertocht nodig.

5. We doeken de ijsclub op.

Jammer maar helaas, maar zonder toekomst heeft het geen zin de vereniging voort te zetten. Artikel 23 van de statuten schrijft voor wat er dan moet gebeuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *