Rijk Zeldenrijk geheel onverwachts overleden.

Op 78-jarige leeftijd is geheel onverwachts Rijk Zeldenrijk uit Vreeland overleden.

Vanuit het bestuur van de ijsclub heb ik Rijk het afgelopen jaar behoorlijk leren kennen. Hij wilde graag archiefmateriaal van de ijsclub overdragen. Hij dacht ook met ons mee, nadat de familie Driessen brak met de ijsclub.

In de Gooi en Eemlander las ik:

,,Een echte Vreelander is heengegaan”, zegt goede vriend Jan Compier. Hij typeert Zeldenrijk als ’een mens uit een stuk’. ,,Een gedegen man met een weloverwogen oordeel. Een vertrouwensman voor velen, met goede raad. Een rustige man, heb ’m maar een keer kwaad gezien. Hij kon niet tegen onrecht.”

Ook was hij ijsclubbestuurder in Vreeland en KNSB-subcoördinator Toerisme district Gooi en Vechtstreek. ,,Hij was meer organisator dan zelf schaatser.” Een echte duizendpoot. ,,Niet voor niets was hij lid in de Orde van Oranje-Nassau”, zegt Compier.

Wij van de ijsclub willen Rijk postuum heel erg bedanken voor al het goede werk dat hij voor onze ijsclub heeft gedaan.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.